Kırklareli Özel Sporcular İl Temsilciliği 2017 faaliyet programında yer alan 05.12.2017 Salı günü saat 10:00’da Kırklareli Spor Salonu ve Atletizm Pistinde yapılan Özel Sporcular Masa Tenisi ve Atletizm ‘’Dünya Engelliler Günü’’ turnuvasında Babaeski Özel Sporcuları fırtına gibi esti.

 Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz organizesinde gerçekleşen yarışma Masa Tenisi ve Atletizm branşlarında Mental, Otizm ve Down sendromlu sporcular 60mt, 100mt, 200mt, uzun atlama, gülle atma ve cirit atma sektörlerinde yarıştı. Her grupta yoğun katılımın sağlandığı yarışmalar büyük çekişmeye sahne oldu. İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli İli ve İlçelerinden katılan yaklaşık 70 Sporcu Kırklareli Atletizm Pistinde şenlik içerisinde geçen turnuvada özel sporcular ve aileleri izleyenler büyük keyif aldı. Dereceye giren tüm sporculara madalya verildi.

Babaeski Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü organizesinde Yarışmalara katılan Babaeskili özel sporcular birçok Atletizm branşında yarıştı. Babaeski adına yarışmalara katılan sporcularımız büyük başarı elde ederek madalyaları topladı.

Derece Alan sporcularımız: 60mt Erkekler kategorisinde Murat Arslan 2. Olurken, Enes EFE 3. Oldu. 60mt Erkekler kategorisinde sporcumuz Sarp Ceyhun ATAN 2. olarak gümüş madalya aldı. 100mt erkekler kategorisinde Ayberk KÜÇÜK 4. Oldu. 100mt erkeklerde İbrahim ÇİFTÇİ 3. Olurken İsmail TOPÇU 4. Ve Barış DEMİR 5. Oldu. 60mt Erkeklerde Yiğit GÜNEŞ 1. Oldu. 200mt erkeklerde Cihat Mert KAPTAN 1. Oldu. 60mt Bayanlar Betül Aykaç 1. Olurken Aylin UZUN 2. Oldu. 60 mt bayanlarda Duygu KARAGÖZ 2. Oldu. Gülle Atma sektöründe İbrahim ÇİFTÇİ 1. Oldu. Cirit Atma sektöründe Cihat Mert KAPTAN 1. Oldu. Gülle Atma sektöründe yine Yiğit GÜNEŞ 1. oldu.

Babaeski Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erhan ÖZTÜRK özel sporcularımızın başarılarından duyduğu memnuniyeti dile getirirken. Özel sporcularımızın bu tarz etkinliklere katılmalarının burada yarışmalarının onlar için ne kadar önemli olduğunun farkında olduklarını ve Babaeski Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü olarak onların her zaman yanında olduklarını dile getirdi. Aynı zamanda ÖZTÜRK: ‘’TRAKYA Kalkınma Ajansı tarafından açılan 2016 yılı Sosyo-Ekonomik Mali Destek Programları kapsamında destek alan 'Babaeski Engelleri Aşıyor' projesi’ kapsamında Babaeski spor salonunda ve 100. Yıl stadyumu pistinde antrenmanlarını her gün düzenli bir şekilde yapan özel sporcularımız hem sosyal hem sağlık hem de ruhsal açıdan büyük faydalar ve başarılar elde ediyor ve etmeye devam edecektir. Sporcularımızı ve Antrenörlerini canı gönülden tebrik ediyorum. Bu çocuklarda emeği büyük olan desteklerini hiçbir zaman eksik etmeyen başta Kaymakamımız Tarkan KESKİN’e, Belediye Başkanımız Abdullah HACI’ ya, özellikle çocuklarına tutku ile bağlı olan ve bu seviyeye gelmelerinde önemli pay sahibi olan fedakar ailelerine ve antrenörlerine, Projenin sahibi olan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Halk Eğitim Müdürlüğüne ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.’’