Babaeski Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü organizesinde Çanakkale Şehitlerimizin 103. Yıl dönümü kapsamında bize bastığımız bu toprakları vatan kılan Çanakkale Şehitlerimizi anmak ve onlara minnettarlığımızı sunmak amacıyla düzenlediğimiz 18 Mart Çanakkale Şehitlerimizi Anma Masa Tenisi Turnuvası Babaeski Spor Salonumuzda 18 Mart Pazar günü saat: 09:00’da başladı ve yoğun katılım unutulmaz müsabakalarla gerçekleşti.

Yarışmaya Tekirdağ Merkez, Şarköy, Çorlu ve Çerkezköy ilçeleri, Edirne Merkez ve Uzunköprü ilçesi,  Kırklareli Merkez, Lüleburgaz ve Babaeski ilçeleri okul ve kulüplerden 91 Sporcu katıldı. Özel Sporcular Erkekler ve Bayanlar, Teşvik Erkekler ve Bayanlar, Minik Erkekler ve Bayanlar, Küçük Erkekler ve Bayanlar, Yıldız Erkekler ve Bayanlar, Genç Erkekler ve Bayanlar kategorilerinde yapıldı. Yarışma Şehitlerimiz için saygı Duruşu ve İstiklal marşıyla başladı. Turnuvaya katılan tüm sporculara Babaeski Belediyesi tarafından Kumanya dağıtıldı. 

Yarışma bitiminde Babaeski Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen Ödül Töreni programı Spor Salonunda yapıldı.

Ödül töreninde dereceye giren sporculara ödüllerini Babaeski Kaymakamı Hakan ÖZARSLAN, Garnizon Komutanı Coşkun Önal, Babaeski Belediye Başkanı Abdullah HACI, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ertuğ CAN, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Erhan ÖZTÜRK, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Hatip, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadriye Tokat, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü Şafak MEMİ, Gençlik Merkezi Müdürü Beyazıt ÖRGEL, Türkiye Özel Sporcular Federasyonu Genel Koordinatörü ve Vize Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erhan KARAKUŞ, Masa Tenisi İl Temsicisi Ayvaz YALÇIN tarafından verildi.

Ödül Töreni Tüm Şehitlerimiz için Saygı duruşu ve istiklal Marşı ile başladı. Sporcularımızın masa tenisi gösteri maçlarından sonra derece elde eden sporculara ödülleri takdim edildi. İlçe Spor Müdürü Erhan Öztürk düzenlenen yarışmaya ve ödül töreniyle ilgili yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi; ‘’ Çanakkale zaferimizin 103. Yılını Tüm yurtta olduğu gibi İlçemizde de coşku içinde kutlamaktayız. Bu savaş öyle bir savaştı ki, Türk askerinin gerektiğinde yurdunun ve ulusunun özgürlüğü için canını seve seve verebileceğinin en bü­yük kanıtlarından biriydi. Çanakkale Savaşı, bir ulusu yok etme planının ilk aşamasıydı. Ancak, Mustafa Kemal, askerlerine o destanlaşmış tarihi emri “Ben size hücum etmeyi değil, ölmeyi emrediyorum” vererek savaşın kaybedilmesinin mümkün olmadığını haykırıyordu. Kazanılan zaferle bir ulus yok olmaktan kurtuluyor­du, Bu bakımdan Çanakkale Savaşı tarihimizin en önemli savaşla­rından biridir. Bu savaşın önemini ulusça bilerek gelecek nesillere aktarmalıyız. Müdürlüğümüzce organize ettiğimiz ‘’ 18 Mart Çanakkale Şehitlerimizi Anma Masa Tenisi Turnuvası’’ nı ilçemizde coşku içinde geçirmenin mutluluğu içerisindeyim. Yarışmaya katılan tüm sporcularımızı yürekten tebrik ediyorum. Dereceye giren girmeyen yarışmaya iştirak eden tüm sporcularımızı, antrenörlerimizi, hakemlerimizi ve ailelerini tebrik ediyorum. Madalya alan sporcularımıza başarılarının devamını diliyorum.

Ödül Töreni programımızda bizleri yalnız bırakmaya başta Değerli kaymakamımız Hakan ÖZARSLAN olmak üzere tüm kıymetli protokol üyelerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.’’

            Ödül töreni Programı Protokolümüzün tüm sporcularla çektirdiği Hatıra fotoğrafı ile devam etti ve Gençlik Merkezi Has Oda’da kahve ikramı ile son buldu.

            Yarışmada Dereceye Giren Sporcular:

Teşvik Bayanlar                                                        

1-      Berrak ALKAN               Babaeski

2-      Deren AKSOY                L.Burgaz

3-      Gülcenur GÜNEY           Babaeski

Teşvik Erkekler

1-      Deniz Kenan ALAN        Babaeski

2-      Meriç EREN                    Babaeski

3-      Kuzey KURUBAŞ          L.Burgaz

4-      Hilmi AKSOY                 L.Burgaz

Minik Bayanlar

1-      Hatice Kübra KENTER              Kırklareli

2-      Nur Nigar ÖZKAN                     Kırklareli

3-      Meriç KARACA                         L. Burgaz

4-      Tuğba KUŞÇU                            L.Burgaz

Minik Erkekler

1-      Ömer GÖÇER                 Kırklareli                   

2-      Ali ÖZGENÇ                  Çerkezköy

3-      Türker Ege SUNAY        Babaeski

4-      Emre BEKMEZCİ           L.Burgaz

Küçük Bayanlar

1-      Buse FİDAN                   Çerkezköy

2-      Tuana AKSOY                L.Burgaz

3-      Eylül KAY                       Kırklareli

4-      Sıla GÜNTEKİ                Çerkezköy

Küçük Erkekler

1-      Özgür BÖLÜCÜ             Edirne

2-      Arda GÖZDET                Çerkezköy

3-      Mehmet KOCA               Lüleburgaz

4-      Umut TÜRKER              

Yıldız Bayanlar

1-      Sudenaz KARABACAK                        Kırklareli

Yıldız Erkekler

1-      Enes SERTBAKAN                    Kırklareli

2-      M. Danyal GÜNTEKİ                 Çerkezköy

3-      Yunus Emre MERT                     Çerkezköy

4-      Emir ÇOLAK                              Kırklareli

Genç Bayanlar

1-      Aybüke Yağmur GÜR                Kırklareli

Genç Erkekler

1-      Semih YERGİN                          Çerkezköy

2-      Berke Fahri ÇAKAR                   Kırklareli

3-      Efe BARITLI                              Çorlu

4-      Murat ÖZTÜRK                          Edirne

Özel Sporcular Erkekler

1-      Erman ÇETİNER            Kırklareli

2-      Hasan Can MORAN       Kırklareli

Özel Sporcular Bayanlar

1-      İzlem KARAKUŞ           Lüleburgaz