Ülkemizde Spor Kültürünün yaygınlaştırılması, halkımıza sağlıklı ve bilinçli spor yaptırmak amacıyla Spor Bakanlığımız nezdinde Spor Genel Müdürlüğümüzce 2012 yılında hayata geçirilen ‘’Koşa Biliyorken Koş’’ projesi kapsamında Babaeski Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü olarak 7’den 77’ye her yaştan vatandaşımıza, çocuklarımıza, sporcu ve velilerimize, özel sporcularımıza spor yapma imkanı vermek, tesislerimizi, spor branşlarımızı tanıtmak ve sporu sevdirmek istiyoruz.

Bu kapsamda Atletizm koşu pistimizden, Masa tenisi, Basketbol, Taekwondo, Voleybol, Dart salonlarımızdan, Futbol sahalarımızdan ve Tenis kortumuzdan antrenörlerimiz eşliğinde kıymetli protokolümüzün, tüm kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan daire amirleri ve personelinin, tüm öğrenciler ve sporcularımızın aileleri ile birlikte yararlanmalarını ve hep birlikte spor yapmanın keyfini yaşamayı arzulamaktayız.

Her yaştan vatandaşımıza spor yapma imkanı sağlayarak onları spor tesislerimiz ve antrenörlerimizle buluşturmak, sporu özendirmek ve sağlığımız için sporun ne kadar önemli olduğunu vurgulamak amacıyla 30.04.2018 tarihinde saat 18:00’de Müdürlüğümüz 100. Yıl Stadyumunda  ‘’Koşa Biliyorken Koş Spor Şenliği’’ programına tüm halkımız davetlidir.

Program içeriğinde 18:00’de 100. Yıl Stadyumunda buluşacağız. 18:30’da saha etrafında protokolümüz ve tüm katılımcılar ile 5 tur yürüyüş egzersizi yapacağız. 19:00’da saha’da hazırlıklarını yaptığımız Masa Tenisi, Voleybol, Karate, Taekwondo, Futbol, Çocuk Oyunları Parkurunda sporcularımız velileriyle antrenman yaparken aynı zamanda Sentetik Çim saha’da Polislerimiz ile Protokolümüz bir maç yapacaktır. Çocuk oyunları için hazırladığımız çocuklarımıza ait oyun parkurlarında antrenörlerimiz eşliğinde hem spor yapacaklar hem de eğlenecekler. Basketbol Salonumuzda Sporcular ve veliler antrenman yapma imkanı bulacak. Tenis Kortumuzdan tenis severler maç yapma ve tenis sporunu tanıma imkanı bulacaklardır.

İl Müdürlüğümüz ve Bakanlığımızın sitesinde yer alacak olan etkinliğimizde Babaeski halkının spora, çocuklarımıza ve gençlerimize verdiği önemi, değeri Tüm Türkiye’ye göstermek istiyoruz bu amaçla ‘’KOŞA BİLİYORKEN KOŞ SPOR ŞENLİĞİMİZE’’ eşofmanlarını, spor ayakkabılarını alan 7’den 77’ye her yaştan vatandaşımızın yoğun katılımlarını bekliyoruz.

Etkinlik hakkında bilgi almak isteyenler Babaeski Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğümüzden(İrtibat no: 0288 5121771) ve Belediye arkasında Hamam Sokağında açtığımız stant görevlilerimizden bilgi alabilirler.