Gençlik Ve Spor Bakanlığı,  Spor Genel Müdürlüğünce 13-19 Ekim 2014 Tarihleri Arası Amatör Spor Haftası Olarak İlan Edilmiş, Bu Hafta Kapsamında İlimizde Çeşitli Yaş Gruplarında Ve Herkes İçin Spor Kapsamında Faaliyetler Planlanmıştır.


Planlanan Faaliyetlerin Amacı Farkındalık Oluşturularak Halkımızın Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığına Özendirilmesi, İl Spor Merkezlerine Kayıt Yaparak Spora Başlayan Çocukların Müsabaka Tecrübesi Kazanması Ve Buna Yönelik Müsabaka Düzenlenmesi, Sezon Öncesi Takımların Sezona Hazırlık Performanslarını Görmeleri, Yetenek Taraması Yapılarak Spora Yönlendirilmiş Çocuk Ve Gençlerimizin Bağlı Oldukları Kulüplerinin Ve Başarılı Sporcularımızın Halkımıza Tanıtılması, Yeni Bireylerin Spora Kazandırılması, Amatör Spor Branşlarına Gerekli Desteğin Verilmesine İlişkin Sosyal Sorumluluk Duygusunun Oluşturulması Yoluyla Kişi Ve Kurumları Sponsorluk Yapmaya Teşvik Ederek, Spora Katılımın Üst Seviyede Olmasını Sağlanması Amaçlanmıştır.

              17-Ekim Cuma Günü Saat 14:00 'te Spor Salonu Önünden Başlayan Yürüyüşümüze Sayın Vali Yardımcımız Aslı AYNAOĞLU KUZULU , İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin AKAY , Gençlik ve Spor Bakanlığından Nuri KILIÇ, İl Genel Meclis Üyelerimiz, İl Sağlık Şb. Müdürü , İl Milli Eğitim Şb. Müdürleri , İl Meteoroloji Müdürü , İl ASFK Başkanı , İl Müdürümüz , Şb. Müdürlerimiz ve çok sayıda öğrenci katılmıştır. 
  
                    Yürüyüşün ardından Spor  Salonumuzda Amatör Spor Kulüplerimize Malzeme Dağıtımı Yapılmıştır.