Birleşmiş Milletler, down sendromlu bireylerin sorunlarına dikkat çekmek ve toplumda farkındalık yaratmak amacıyla 21 Mart'ı resmi “Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü” olarak tanımıştır. Genetik bir anomali olan down sendromuna dikkat çekmek için dünya genelinde, uluslar tarafından çeşitli farkındalık etkinlikleri düzenlenmektedir.

Bu amaçla, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın protokole bağladığı "Down Sendromu Farkındalık Günü, Masa Tenisi Turnuvası ve Hepimiz Aynıyız Spor Oyunları" etkinliğimizi 20 Mart Pazar Kırklareli Atatürk Spor Salonumuzda gerçekleştirdik.

Masa Tenisi İl Temsilcimiz Özcan GÜLER; organizasyonun gerçekleşmesinde katkıları olan Kırklareli Gençlik Spor İl Müdürümüz  Emrah Yüksel BABUŞÇU'ya, Özel Sporcular İl Temsilcisi Ayfer ARSLAN’a katılım ve gayretleri nedeniyle antrenör, sporcu, hakem, kulüp ve velilere teşekkür etti.

Müsabakaların sonunda ödül törenine geçildi. Özel Sporcularımıza ödüllerini takdim eden Gençlik Spor İl Müdürümüz  Emrah Yüksel BABUŞÇU’ya, Şube Müdürü Tamer KANIK’a, Özel Sporcular İl Temsilcisi Ayfer ARSLAN’a, Kırklareli Özel Sporcular Spor Kulübü Başkanı Arif YONAK’a ve Kırklareli Engelsiz Hayat Eğitim Kültür S.K.D. Başkanı Nihal BİRCAN’a teşekkür ederiz.

Ayrıca Özel Sporcuların yetişmesinde büyük önem arz eden kulüplerimiz; Zirve Eğt. Kültür GSK’ne, Kırklareli Belediye Spor Kulübüne, Kırklareli Spor İhtisas Kulübüne, Kırklareli GSK’ne, Akademi Burgaz’a ve Kırklareli Bilal Yapıcı Özel Eğitim Meslek Okuluna teşekkür ederiz.

Down Sendromlu Sporcular Kategorisi:

K I Z L A R

 

E R K E K L E R

Derece

Adı, Soyadı

 

Derece

Adı, Soyadı

1.

Ecrin Ercan

 

1.

Erman Çetiner

2.

Beste Bilgin

 

2.

Mert Ballı

3.

Hale Cansu Öğe

 

3.

Göktuğ Çetin

3.

Almina Uçar

 

 

 

 

Mental Sporcular Kategorisi:

K I Z L A R

 

E R K E K L E R

Derece

Adı, Soyadı

 

Derece

Adı, Soyadı

1.

İzlem Karakuş

 

1.

Mertcan Meriç

2.

İlknur Bircan

 

2.

Efe Eşref GÜLLÜ

3.

Serra Cebeci

 

3.

Hakan Çetin

3.

Seçil Erdem

 

3.

Emre Tezel

 

Otistik Sporcular Kategorisi:

K I Z L A R

 

E R K E K L E R

Derece

Adı, Soyadı

 

Derece

Adı, Soyadı

-

-

 

1.

Hasan Can Moran