2011 yılında tüm dünyada Down Sendromu hakkında toplumsal farkındalık oluşturmak, Down Sendromlu bireylerin ayrımcılığa ve olumsuz tutumlara maruz kalmasını önlemek, erken ve sürekli eğitimin önemine dikkat çekmek ve mevcut çalışma imkanları ile iş sahalarını artırmak amacıyla, Birleşmiş Milletler 21 Mart'ı Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü olarak ilan etmiştir. 
    "Down sendromu, genetik bir farklılık, bir kromozom anomalisidir. En basit anlatımı ile sıradan bir insan vücudunda bulunan kromozom sayısı 46 iken Down sendromlu bireylerde bu sayı üç adet 21. kromozom olması nedeniyle 47 olmaktadır. Down sendromu tedavi edilmesi gereken bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır. Hücre bölünmesi sırasında yanlış bölünme sonucu 21. kromozom çiftinde fazladan bir kromozom yer alması ile meydana gelir."

    Masa Tenisi Federasyonu İl Temsilcisi Özcan GÜLER başta il müdürümüz Emrah Yüksel BABUŞÇU olmak üzere bu özel organizasyonda tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

Özel Sporcular Federasyonu İl Temsilcisi Ayfer ARSLAN'ın günün anlam ve önemine ait konuşmasının ardından ödül törenine geçildi.

     Heyecanlı geçen müsabakaların ardından Gençlik Spor Şube Müdürümüz Mustafa Alper AYGÜN kupa ve madalya ödüllerini takdim etti. 3 kategoride alınan dereceler şöyle oldu:

Down Sendromlular – Erkek

1.      Mert Ballı

2.      Göktuğ Çetin

3.      Behçet Akcan

Mental - Kadın

1.      İzlem Karakuş

2.      Dilara Şahin

3.      Seçil Erdem

Mental - Erkek

1.      Hakan Çetin

2.      Serhat Yenilmez

3.      Sedat Kasap

Otizm – Erkek

1.      Hasan Can Moran